نصب دو یا چند مانیتور و نمایشگر همزمان به کیس برای گیمینگ، یکی از جمله کارهایی است که معمولا گیمرهای حرفه ای برای داشتن دید وسیعتر و بهتر انجام می دهند. کاری که میتواند سطح بازی کردن شما را وارد مرحله جدیدی کند و کیفیت و لذت تجربه بازی های مختلف را به شدت ارتقا دهد. در این بخش ما به شما نحوه اتصال چند مانیتور به یک کامپیوتر را آموزش خواهیم داد تا به آسانی از داشتن دید بیشتر، لذت ببرید.
دشوارترین قسمت آن، تنظیم این مانتورهاست. از آنجایی که با چند صفحه نمایش، سیم و پورت سر و کار دارید، مهم است که بدانید دقیقاً چه کاری انجام میدهید.
مرحله ۱: تمام مانتورهای خود را بررسی کنید.
هدف ما نام بردن از برند خاصی نیست، اما لازم است پیش از خرید مانیتور نکاتی را در نظر داشته باشید:
تا حد امکان، به روز ترین مانیتورها را انتخاب کنید و مدل تمام مانیتورها یکسان باشد.
با داشتن مانیتورهای همسان، اندازه گیری، برنامه ریزی، تنظیم و تعمیر آنها به راحتی انجام خواهد شد. در صورتی که ارتفاع مانیتورهای مختلف، یکسان نباشد قطعاً با مشکل مواجه خواهید شد. بهتر است که مانیتورهایی با پورت های مشابه داشته باشید. امروزه باید تمام مانیتورها یا دارای اتصال HDMI باشند یا DisplayPort (البته DVI نیز وجود دارد، اما فعلا آنچنان فراگیر نشده است).
علاوه بر این، تمام مانیتورهای شما باید از قابلیت های یکسان پشتیبانی کنند، مانند همگام سازی گرافیک. اگر از نمایشگرهای مختلفی استفاده کنید که از کیفیت تصویر و آپشنهای متفاوتی برخوردارند، مطمئناً گیم پلی چندان مطلوبی را تجربه نخواهید کرد.
در آخر نیز باید اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک شما قادر به اتصال به سه مانیتور میباشد. به عنوان مثال، اگر از سه نمایشگر ۴K استفاده میکنید، باید مطمئن شوید که پردازنده گرافیکی / GPU شما سه پورت HDMI برای استفاده دارند. در صورت لزوم میتوانید پورت ها را با هم ترکیب و جفت کنید – مثلاً دو HDMI و یک DisplayPort، اما بازهم پیشنهاد ما این است که از مانیتورهایی استفاده کنید که مدل یکسان دارند. اگر کارت گرافیک اختصاصی ندارید و یا چیزی درباره آن نمیدانید – خب، این احتمالاً اولین اطلاعاتی است که پیش از تنظیم مانیتورها باید داشته باشید. کارت گرافیک سفارشی / Custom برای این کار مناسب و ضروری است.
توجه: در صورتی که GPU بسیار خوبی در اختیار دارید اما تنها یک الی دو پورت شما سازگار است، تقسیم کننده هایی وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید: البته انجام چنین کاری چندان مطلوب نیست، اما معمولاً میتواند کمک کننده باشد.
مرحله ۲: کارت گرافیک خود را بررسی نمایید.
خبرهای خوبی در اینجاست – پردازنده های گرافیکی / GPU امروزی معمولاً با دانش بر اینکه بعضی کاربران از چند مانیتور برای بازی استفاده میکنند، تولید میشوند، بنابراین اگر به تازگی GPU خریدهاید، حتماً قابلیت اجرا بر روی چند مانیتور را خواهد داشت. این روزها تنظیم چند مانیتور بسیار راحت تر از قدیم شده است. بنابراین اگر قصد خرید یک کارت گرافیک مخصوصاً برای این پروژه دارید، میتوانید اطمینان کامل حاصل کنید که از نوع و تعداد پورت های مناسبی برخوردار است. علاوه بر این، ویژگی های خاص چند صفحه ای نیز باید تأیید شوند، این ویژگی ها عبارتند از:
AMD
کارت های گرافیک AMD تا چندین نسل از مانیتورهای چندتایی پشتیبانی کردهاند، مالتی مانیتور AMD یعنی Eyefinity Technology با پشتیبانی از بیش از سه مانیتور به صورت همزمان در یک GPU معرفی شد. Eyefinity این اطمینان را به شما میدهد که تصویر را به درستی بین مانیتورها تقسیم میکند و لبه های شیبدار آن جزئیات مهم تصویر را نخواهند پوشاند. Eyefinity محیط مؤثری را برای شما فراهم میکند که برای تجربه یک بازی با کیفیت لازم است. توجه داشته باشید که Eyefinity با اتصالات DisplayPort سازگار میباشد، پس اینها پورت هایی هستند که در مانیتور خود باید به دنبال آن باشید.
Nvidia
راه حل Nvidia برای این کار، Surround نام دارد و پردازنده گرافیکی Nvidia شما باید آن را داشته باشد. Surround همانند Eyefinity از چندین نمایشگر و همچنین بازیهای سه بعدی پشتیبانی میکند. این فناوری با تمام اتصالات استاندارد مانیتور کار میکند.
اگر مجبور به تحمل پردازنده گرافیکی فعلی خود هستید، و خواسته های شما را برآورده نمیکند، آداپتورهایی برای این فناوری ها وجود دارند.
مرحله ۳: دو یا چند مانیتور را به کیس متصل نمایید
این مرحله، آسان است. ابتدا همه چیز را به برق متصل کنید، پورت های خود را باری دیگر بررسی نمایید تا مطمئن شوید که همه چیز درست است، سپس رایانه را روشن کنید. برای انجام فرایند نصب و تنظیمات فقط به یک نمایشگر نیاز دارید، بنابراین تا زمانی که مرحله چهارم را پشت سر نگذاشتهاید، هیچ نگرانی در مورد ظاهر نمایشگرهای دیگر نداشته باشید.
در این مرحله ممکن است با مشکلاتی روبرو شوید، مثلاً یکی از نمایشگرها به درستی متصل نشده و یا در نمایش تصویر به قدری اشکال داشته باشد که استفاده از آن را غیرممکن کند. مشکلی نیست! پیشنهاد میکنیم که با استفاده از راهنمای عیب یابی ما در مورد تنظیمات مانیتورهای چندگانه، که در مقاله های بعدی به آن خواهیم پرداخت، منبع این مشکلات را جستجو کرده و آنها را برطرف نمایید. گاهی اوقات، مشکل شما با پیدا کردن کابل مناسب و یا به روز رسانی درایورها به راحتی برطرف خواهد شد.
مرحله ۴: در صورت لزوم، تنظیمات را تغییر دهید.
پیشنهاد میکنیم که برای راه اندازی بازی، از هرگونه عملیات مربوط به تنظیمات سیستم صرف نظر کرده و مستقیماً به صفحه کنترل پنل GPU بروید، جایی که کارهای اصلی در آن انجام میگیرند. هم AMD و هم Nvidia کنترل پنلی دارند که از طریق آن میتوانید مانیتورهای چندتایی خود را تنظیم کنید. اگر در حین بازی متوجه اشکالاتی شدید، همیشه میتوانید از طریق تنظیمات مانیتور اقدام به حل آن مشکل نمایید.
نکته مهم: سازگاری بازی
اولین سؤالی که ذهن اکثر افراد را به خود مشغول میکند، این است که آیا بازی آنها با تنظیمات چند مانیتوری سازگار است یا خیر. پاسخ این سؤال معمولاً بله است، به خصوص اگر در حال اجرای بازی رایانهای مدرنتری هستید.
لیست کاملاً به روز شدهای از بازی های سازگار با مانیتورهای چندگانه وجود دارد. اگر نگاهی به آن بیاندازید، متوجه خواهید شد که اکثر بازی های جدید و همچنین تعدادی از بازی های دهه گذشته سازگار با این ویژگی هستند. در واقع این طور به نظر میرسد که بازی ها از این طریق بیشتر از کارت های گرافیک در گذشته پیشرفت کردهاند. بنابراین شانس بسیار خوبی است که بازی مورد علاقه خود را بتوانید درون این نمایشگرهای چندتایی اجرا کنید. با این حال، ممکن است که تمام بازی های قدیمی پشتیبانی کاملی از این ویژگی نداشته باشند.
منبع: Digitaltrends