
از سال ۲۰۱۷ تا کنون بازی های بتل رویال (Battle Royal) روی بورس امده اند و به نوعی تاخت و تاز را به همراه دارند. در این سال بازی هایی نظیر: Fortnite Battle Royal، Battle Groundsو …منتشر شد و این بازی ها به قدری جذاب بودند که توانستند سایر بازی های انلاین و چند نفره را کنار بزنند و نظر کابران را در این زمینه جلب کنند. این دو بازی در مراسم ومراحل های مختلف جایزه های زیادی را را از آن خود کردند.

از سال ۲۰۱۷ تا کنون بازی های بتل رویال (Battle Royal) روی بورس امده اند و به نوعی تاخت و تاز را به همراه دارند.
در این سال بازی هایی نظیر: Fortnite Battle Royal، Battle Groundsو …منتشر شد و این بازی ها به قدری جذاب بودند که توانستند سایر بازی های انلاین و چند نفره را کنار بزنند و نظر کابران را در این زمینه جلب کنند.
این دو بازی در مراسم ومراحل های مختلف جایزه های زیادی را را از آن خود کردند و همواره با تحسین کاربران و حتی انتقاد کنندگان روبرو شدند، به طوری که این دو بازی میلیون ها کاربر را جذب خود کرده اند.
از این رو پرهوادارترین فرانچایز دهه گذشته تصمیم گرفت تا راهبرد خود را تغییر بدهد و در اخرین نسخه از بازی Black ops4 که از سری بازی های Call of Duty است تغییراتی ایجاد کند تا بتواند همچنان مانند سابق کابران را پای این بازی بنشاند و انها را راضی نگه دارد، مثلا تصمیم بر ان شد که قسمت داستانی بازی حذف شود!
با این حال باز هم این بازی توانست موفقیتی مانند بازی اکتیویژن را بدست اورد و تبدیل به یکی از بازی های پر فروش سال۲۰۱۸ شود و عنوان دوم فروش و محبوبیت را کسب کند!
غیر عادلانه است اگر از قسمت بتل رویال(تاخت وتاز) دربازی Black ops4چشم بپوشیم، زیرا عمده ی موفقیت در این بازی به خاطر همین بخش بود.
این قسمت با نام Black out در اختیار کاربران گذاشته شد و توانست به اثبات برساند که بازی های رایانه ای خواه ناخواه باید برای بتل رویال ارزش بیشتری قائل شوند و در این قسمت تغییرات بیشتری را لحاظ کنند تا همچنان بتوانند با رضایت بالای کاربران مواجه شوند.
در این بین شرکت های دیگر نظیر: رسپاون اینترتینمنت (Respawn Entertainment) و الکترونیک ارتز (EA) که نمیخواستند از غافله ی بازی های بتل رویال عقب بمانند با عرضه ی بازی Titanfallپا به این عرصه گذاشتند.
انها سری جدید بازی بتل رویال را با پایه ی استفاده از عنصرها و مکانیک ساختند .

یکی از بازی های بتل رویال ، بازی Apex Legends از دو شرکت رسپاون و الکترونیک ارتز
از این رو این دو شرکت ( رسپاون و الکترونیک ارتز) بازی با عنوان Apex Legends(ایپکس لجندز) را انتشار دادند.
این بازی وقتی منتشر شد که خیلی از کاربران منتظر بازی Titanfall3 بودند اما انتظار بی فایده بود و اینطور پیش نرفت و شایعه ای توسط کوآرترینگ(یک کانال خبری) پخش شد و خبر از انتشار بازی Apex Legends را داد و دیری هم نپایید که این شایعه به واقعیت منجر شد و سری بازی های جدید Battle royal که روی همان بازی Titanfall پیاده شده بود،منتشر شد.
قابل ذکر است که این بازی برای کنسولهای مختلف نظیر ایکس باکس وان، رایانه های شخصی و پلی استیشن۴ قابل اجرا و استفاده ی کاربران است.
طبق گزارشی که مدیر شرکت رسپاون داده است در همان ۸ ساعت نخستی که بازی منتشر شد بیشتر از یک میلیون نفرکاربر از این بازی استفاده کرده اند، ضمنا این بازی به طور رایگان در احتیار کاربران قرار گرفته است و مانند بازی های دیگر از سیستم میکروترنسکشن برخوردار است و میتوان درون بازی به صورت انلاین خریدهایی را انجام داد که این خود به تنهایی برای جذابیت هرچه بیشتر بازی لازم است و این راهبردی است که اکنون در بین بازی های اینترنتی و انلاین گسترش پیدا کرده است و اتفاقا باعث جلب توجه بیشتر کابران شده است.
حال کمی به تغییرات درون این بازی بپردازیم!
گفتنی ست که رخدادهای این بازی ۵۰سال بعد از تیتانها رقم میخورد.هرچند که تایتانها علت اصلی محبوبیت و جذابیت بازی
Titanfallبودند اما جالب است بدانید که در این سری تایتانها وجود ندارند.
البته این امکان وجود دارد که در سری های بعد از بازی Apex legendsباز هم تایتانها به بازی افزوده شوند و باز هم سر تیتر خبرها را در بازی های انلاین به خود اختصاص دهند ولی فعلا در این نسخه از بازی از وجود انها صرف نظر شده و بجای انها ۸شخصیت دیگر برای این بازی طراحی شده اند که از این تعداد تنها ۲ شخصیت به طور پیش فرض در اختیار کاربران قرار گرفته اند و کاربران بایستی بقیه شخصیت ها را از داخل برنامه خرید کنند تا بتوانند به انها دسترسی پیدا کنند و یکی از مهمترین ویژگی های بازی Apex legends این است که در این بازی هر کدام از شخصیت ها دارای توانایی و قابلیت مختص خود هستند از این رو کابران باید با سلیقه و توانایی شخصی خود از این بازی استفاده کنند.
حال به فصل دوم از این بازی میپردازیم.
درست است که این بازی در زمان پا به عرصه نهادنش توجه طرفداران زیادی را به خود جلب کرد و با موفقیت چشمگیری در محتوا و دستاورد رو به رو شد اما در فصل دوم نتوانست مانند قبل عمل کند و کم کم با ریزش کاربران و طرفداران مواجه شد!
شرکت های سازنده که همان رسپاون و الکترونیک ارتز هستند تصمیم داشتند که با انتشار فصل دوم این بازی و تغییراتی که در ان ایجاد کرده بودند بازهم نظر کاربران را جلب کنند و بازهم به موفقیت قابل توجهی در بازی بتل رویال برسند اما اینطور نشد،
با توجه به گزارش بدست امده شرکت الکترونیک ارتز در ماه مارس با کاهش درامدی نسبت به سال قبل روبرو شده است!
اینکه یک شرکت در گذشته فروش خوبی از یک بازی داشته است و اکنون با کاهش ان مواجه شده مسأله ای است که باید از زوایای مختلف به بررسی ان پرداخت ،مثلا شاید توییچ و تعداد بیننده های ان باعث زیاد شدن کابران این بازی باشد!
با وجود اینکه این بازی در فصل دوم زودتر از بازی قبل در اختیار کاربران قرار گرفت اما با کاهش ۵۰هزارنفری بیننده در همان۱۵ روز اول ماه مارس روبرو شد!
درست است که تعداد بیننده، دردرامد شرکتی چون الکترونیک ارتز خیلی دخیل نیست اما میتوان گفت که خیلی هم بدون اثرگذاری نبوده است.
در اخر باید گفت که شرکتهای سازنده ی بازی ایپکس لجنذر از فصل دوم ان چندان رضایتی نداشته اند و اعلام کرده اند که ادامه ی این فصل را نمیسازند و به دنبال ایده ی دیگری با تغییرات بزرگتر هستند تا بتوانند باز هم نظرموافق اکثریت کابران این سری از بازی ها را به خود اختصاص دهند.