معرفی و بررسی بازی Mirror’s Edge در همایش EA

بازی Mirror’s Edge

در E3 سال قبل کمپانی الکترونیک آرتز ویدیویی را از روال تولید نسخه بعدی بازی Mirror’s Edge انتشار داد و شاید نمایشگاه سال جاری فرصت خوبی به منظور نمایش کامل آن باشد. ممکن است ثبت کردن نام تجاری تازه نشانه ‌ای از همین موضوع باشد. کمپانی الکترونیک آرتز نام تجاری Mirror’s Edge Catalyst را در یک شرکت بریتانیایی تحت عنوان J A Kemp ثبت نمود.

بازی Mirror’s Edge
بازی Mirror’s Edge

در E3 سال قبل کمپانی الکترونیک آرتز ویدیویی را از روال تولید نسخه بعدی بازیMirror’s Edge انتشار داد و شاید نمایشگاه سال جاری فرصت خوبی به منظور نمایش کامل آن باشد. ممکن است ثبت کردن نام تجاری تازه نشانه ‌ای از همین موضوع باشد.

کمپانی الکترونیک آرتز نام تجاری Mirror’s Edge Catalyst را در یک شرکت بریتانیایی تحت عنوان J A Kemp ثبت نمود. کمپانی EA به طور معمول اقدامات حقوقی مرتبط با برندهای خودش را در اروپا به واسطه شرکت مذکور انجام می ‌دهد. این نام تجاری جدید موارد زیر را شامل می‌ گردد:

«نرم‌ افزار بازی ‌های کامپیوتری، بازی ‌های کامپیوتری دانلودی با استفاده از یک شبکه‌ کامپیوتری جهانی و دستگاه‌ های وایرلس و در نهایت نرم ‌افزار آثار ویدیویی»

دامنه‌ جدیدی نیز به همین اسم به ثبت رسیده که با انجام تحقیقات، معلوم شد که این دامنه به اسم شرکت الکترونیک آرتز به ثبت رسیده است. هم زمان شدن موضوع ثبت دامنه و نام تجاری تردیدهایی بسیاری را به وجود آورده است؛ آیا کاربران با یک بازی موبایلی در سبک و سیاق Temple Run مواجه هستند؟ یا اینکه Catalyst پسوند عنوان دومین نسخه‌ بازی می باشد؟ در بدبینانه ترین حالت نیز ممکن است کمپانی الکترونیک آرتز قصد داشته باشد که یک اپلیکیشن در حوزه سلامتی را با تمرکز روی دویدن برای تلفن های هوشمند طراحی نماید.

البته تا کنون چیزی روشن نشده ولی به طور قطع از بازی Mirror’s Edge در همایش EA اخباری به بیرون درز خواهد کرد. این همایش ۳ ساعت و نیم پس از سخنرانی مایکروسافت و در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز سه ‌شنبه هفته آتی برگزار می گردد. در ادامه قصد داریم تا به بررسی این بازی بپردازیم.

داستان بازی Mirror’s Edge

بازی از آنجا آغاز می گردد که فیت کانِرز، دختر دونده ‌ای که مادر خود را در دوران کودکی از دست داده از زندان آزاد شده و به یاری دوستانش مجددا به تیم «دونده‌ ها» ملحق می شود. قصه کاتالیست در «شهر شیشه‌ ای» جریان دارد، جایی که هر چیزی تحت کنترل گابریل کروگر بوده و دشمنی قدیمی فیت با او موجب می شود تا با او وارد نبرد شود.

در جریان قصه با کاراکترهایی روبه رو خواهید شد که وجود یا عدم وجودشان تفاوت ویژه ای را ایجاد نخواهد کرد و پردازش آنها به اندازه ای ضعیف است که بعد از اتمام بازی به جز فیت و چند نفر دیگر، هیچ کس در خاطر شما نخواهد ماند. پیچش ‌های داستانی در این بازی که تمام تمرکزش روی گیم ‌پلی است، فقط شامل حوادث قابل پیش‌بینی می گردد. کاتالیست همچون نسخه‌ پیشین خود، از نظر قصه خوب ظاهر نشده و این نخستین نقطه ضعف اثر می باشد که از بازی سال ۲۰۰۸ به ارث برده شده است.

همان گونه که ضعف‌ های بازی به نسخه جدید آن انتقال پیدا نموده، نکات مثبت آن هم در نسخه‌ جدید بازی وجود دارد. کاتالیست به یک بازی با گیم‌پلی سریع و روان خلاصه می گردد که پرش از روی نرده‌ ها، دویدن روی دیوارها و همچنین سر خوردن از طناب ‌ها از جمله قسمت های جذاب محسوب می شوند. بالا رفتن نرخ فریم بازی، افزوده گشتن حرکت های تازه و همچنین جهان ‌باز شدن بازی، باعث شده تا کاتالیست حداقل از لحاظ گیم پلی نسبت به نسخه های قبلی اش پیشرفت داشته باشد.

بازی Mirror’s Edge
بازی Mirror’s Edge

تبدیل شدن بازی به یک اثر جهان در مدتی که بسیاری از استودیوها این روش را تکنیکی جهت جذب مخاطب می شناسند، در بازی کاتالیست تنها یک حرکت ساده و بدون هدف نبوده و اتفاقا گیم ‌پلی این اثر گزینه ای خیلی خوب برای یک محیط بزرگ و باز می باشد که گیمر بتواند هر مسیری را که می ‌خواهد انتخاب نماید. ممکن است در ابتدای بازی قادر نباشید تا با سرعت از روی موانع بپرید و برخی مواقع به بن ‌بست برخورد کنید، ولی بعد از گذشت مدتی که با نقشه‌ شهر بیشتر آشنا شوید، بدون توقف ساختمان‌ ها را یکی پس از دیگری رد خواهید کرد. جهان باز بازی کاتالیست با وجود مزایایی که دارد، این امکان را داشت تا در مأموریت‌ ها نقش مهم تری را داشته باشد زیرا مراحل داستانی بازی هنوز هم در یک محیط از پیش مشخص شده اجرا می گردند و دست گیمر جهت انتخاب مسیرهای گوناگون باز نیست.

مرحله های بازی کاتالیست به چندین قسمت کلی تقسیم می گردند که با وجود کوتاه بودن قسمت داستانی، دچار تکرار نخواهند شد و تولید کنندگان بازی موفق شده اند تا تعادل خوبی را میان طراحی مرحله ها و همچنین گیم ‌پلی بازی برقرار نمایند. به طور کلی مراحل بازی تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و هکلیه آنها خلاصه می شوند به طی مسیری در مدت مشخص شده و رسیدن به مقصدی مشخص، ولی هدف هر یک از مراحل و به ویژه تنوع در محیط ‌ها موجب گشته تا مأموریت ‌های بازی در حد خوبی باشند. جهان ‌باز اثر نیز پر از  مرحله های فرعی و کوچک تر می باشد که قادر است ساعت‌ های متمادی به مدت زمان گشتن شما در جهان کاتالیست اضافه نماید. به عنوان مثال مسابقه هایی در نقشه وجود دارند که در آنها می بایست در زمان کوتاهی، از نقطه ای به نقطه دیگر رسیده و رکورد خود را با سایرین مقایسه نمایید. نکته‌ جالب توجه این مسابقه ها این می باشد که قادر هستید خودتان مسیری را ساخته و آن را با بقیه کاربران شیر کنید. مرحله های فرعی دیگر بازی شامل غیر فعال کردن آنتن ‌های مخابراتی کروگر و همچنین تحویل بسته ‌های گوناگون بدون اینکه بسته مشاهده شود یا ضربه بخورد و سایر اقداماتی از این دست می گردد. جهان باز کاتالیست به آن هویت جدیدی نداده ولی مأموریت‌ های فرعی آن موجب می گردد تا زمان بیشتری را از بازی لذت ببرید.

سیستم ارتقای شخصیت بازی شامل حرکت های تازه در پرش ‌ها، مبارزه ها و چندین ارتقای دیگر برای جهان بازی می گردد. تصمیم تولید کنندگان بازی مبنی بر حذف سلاح نتیجه بخش نبوده و هنوز هم همچون نسخه‌ قدیمی بازی، مشت و لگد گیمر بدون هیچ گونه اندیشه ای به سمت دشمنان پرتاب می شود. به طور کلی می توان گفت که کاتالسیت کلیه نقاط ضعف و قوت نسخه‌ نخست را به نسل جدید انتقال داده است.

 

 

  مانی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + هجده =