علیرغم این واقعیت که کنسولهای ایکس باکس وان، ایکس باکس سری ایکس، کنسولهای پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵، میتوانند گیم پلی بازی را به صورت داخلی ضبط کنند. اما وجود یک کارت کپچر با کیفیت برای ضبط و استریم کردن بسیار ضروری است. با داشتن یکی از بهترین کارت های کپچر ۲۰۲۰ ، میتوانید از وضوح کامل و نرخ فریم کنسول خود بدون هیچ تأخیری در هنگام ضبط یا استریم کردن فیلمهای باکیفیت متناسب با ویژگیهایی مانند HDR لذت ببرید.
ما در اینجا هفت مورد از بهترین کارتها را معرفی کرده ایم. شما میتوانید با استفاده از آنها در Twitch و YouTube و یا هر جای دیگری که قابلیت آپلود ویدیو دارد، ویدیوهای خود را ضبط و استریم نمایید. چند انتخاب آماده برای PS5 و Xbox Series X داریم. البته میتوانید برای دستگاههای فعلی یا نسل جدید از تمام کارتهای زیر استفاده کنید.
همچنین به سیستم مورد نیاز هر کارت نیز اشاره کرده ایم. در صورتی که با اجزاء کامپیوتر آشنایی ندارید، اصلا نگران نباشید. تمام انتخابهای ما با کنسولهای مدرن، دسکتاپها یا لپتاپهای چند سال اخیر کار خواهد کرد.
کارت کپچر مدل Elgato Game Capture HD60 +S
بهترین کارت کپچر برای PlayStation 5
مزایا: پخش فوری استریم، Flashback Recording یا برگرداندن ویدیو به نقطهای که میخواهید و شروع ضبط از آن نقطه، حتی اگر از یک ساعت پیش باشد، قابل استفاده برای کنسول، رایانه و Mac.
معایب: فاقد رمزنگار H.264، محدودیت در قابلیتهای نرمافزار ویرایش.
Elgato HD60 با Elgato HD60 S وارد نسل بعدی شد. این کارت از لحاظ سبک و مکانیک تقریباً شبیه به HD60 S میباشد. اما یک مزیت منحصر به فرد دارد. قابلیت استریم ویدیو به صورت ۴K60 با ویژگی عبور یعنی محتوا را بدون افت کیفیت از سیستم عبور میدهد و HDR. اگرچه HD60 S هنوز به ضبط ۱۰۸۰p HDR با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه محدود میشود، اما همچنان میتوانید با وفاداری کامل به گرافیک کنسول جدید خود بر بازخوردها نظارت داشته باشید. HD60 S میتواند به صورت ۴K نیز ضبط کند. اگرچه محدود به سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه است.
Elgato صراحتاً کنسولهای Xbox Series X/S و PlayStation 5 را مورد هدف خود قرار داده است. اما بر روی PS4 و Xbox One نیز کار خواهد کرد. مهم نیست که از چه کنسولی استفاده میکنید، راه اندازی آن بسیار ساده است. پس از اتصال کابل HDMI به هر دو سر و اجرای کابل USB موجود در رایانه خود، نرم افزار مخصوص استریم مانند OBS Studio و XSplit به طور خودکار کنسول شما را به عنوان یک منبع ورودی شناسایی میکنند.
در رابطه با نیازهای این کارت کپچر باید بگوییم که HD60 S به موارد بیشتری نسبت به نوع S نیاز دارد، اما نه خیلی زیاد. شما در ویندوز، به نسل ششم Intel i5 که بهتر است با رم ۴ گیگابایتی Pair شود و یک پردازنده گرافیکی Nvidia سری GTX 10 نیاز دارید. در Mac نیز همچنان به ۴ گیگابایت حافظه رم احتیاج دارید. اما میتوانید با نسل چهارم i5 یا بهتر از آن و یا یکی از دو پردازنده گرافیکی AMD و Nvidia نیز پیش بروید.
کارت کپچر مدل Razer Ripsaw HD
بهترین کارت کپچر برای Xbox Series X/S
مزایا: ۴K Passthrough که پیشتر در مورد آن توضیح داده ایم، Audio Mixing (فرآیندی است که طی آن چندین صدا در یک یا چند کانال ترکیب میشوند.) و ورودی میکروفون، سازگار با اکثر نرمافزارهای ضبط، رایانه، Mac و قابل استفاده در کنسولهای نسل فعلی و نسل جدید.
معایب: بدون نرمافزار اختصاصی
Razer Ripsaw HD که در اصل برای کنسول ارتقاء یافته Xbox One X طراحی شده، کارت کپچر مناسبی برای نسل بعدی نیز میباشد. این کارت با طرح سیاه و براقی که دارد، به خوبی با Xbox Series X ست میشود. با داشتن ویژگی ۴K Passthrough به شما این اجازه را میدهد تا از تمام قابلیتهای بصری کنسول جدید خود لذت ببرید.
اگرچه این کارت را برای Xbox Series X/S پیشنهاد میکنیم، اما با PS5 ،PS4 ،Xbox One و رایانه نیز کار میکند. Razer Ripsaw HD با ۴۰ دلار کمتر از Elgato HD60 S، مطمئناً کارت با کیفیت و ارزشمندی است. با این حال، برخلاف Elgato، کارت Ripsaw HD نه برای ضبط و نه برای Passthrough از HDR پشتیبانی نمیکند. در عوض قادر به پشتیبانی از استریم فشرده نشده ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ است که به شما این امکان را میدهد تا با ویدیوی گیم پلی خود هرکاری که میخواهید، از قبیل استریم و ویرایش انجام دهید.
Razer Ripsaw HD به رایانه شما از طریق کابل USB-C به USB-A متصل میشود. همچنین در جلو شامل جکهای جداگانهای برای هدفون و میکروفون است. با استفاده از آن میتوانید صدای خود را با کیفیت بالایی در حین بازی ضبط کنید. با این وجود، Ripsaw HD کامل نیست. علی رغم هزینه تقریباً مشابهی که با کارتهای Elgato دارد، فاقد نرمافزار اختصاصی است و شما مجبور به استفاده از نرمافزارهای غیرانحصاری مانند OBS یا XSplit خواهید بود. در حال حاضر از Mac نیز پشتیبانی نمیکند. در نتیجه به یک رایانه مبتنی بر Windows نیاز دارید. البته زیر سایه Synapse 3 قرار میگیرد.
برای اینکه Razer Ripsaw HD بر روی دسکتاپ کار کند، حداقل به یک تراشه نسل ششم Intel Core i3-6100 و پردازنده گرافیکی Nvidia مدل GTX 660 یا بالاتر نیاز دارید. در لپتاپها نیز، حداقل به نسل چهارم Intel Core i7-4810MQ و پردازنده گرافیکی Nvidia مدل GTX 870M یا بالاتر نیاز خواهید داشت.
کارت کپچر مدل AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus
بهترین کارت کپچر برای Nintendo Switch
مزایا: کوچک و قابل حمل، ۴K Passthrough، دارای نرم افزار همه کاره و آسان برای استفاده، ضبط فیلم بر روی MicroSD، قابل استفاده در کنسول و رایانه
معایب: کاربران Mac نیاز به نرم افزار غیر انحصاری خواهند داشت.
قابل حمل بودن Nintendo Switch باعث شده تا به راحتی بتوان آن را با خود به مسافرت برد. در صورت داشتن کیف حمل مناسب، میتوانید داک آن را نیز با خود ببرید. اگر میخواهید گیم پلی بازی خود را در حال حرکت ضبط کنید، اما نمیخواهید یک رایانه شخصی نیز همراه خود بیاورید، AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus گزینه مناسبی است. با استفاده از رمزنگار H.264 داخلی این کارت، میتوانید گیم پلی خود را بدون نیاز به رایانه ضبط نمایید.
فیلمها با کیفیت ۱۰۸۰p و با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط میشوند که سقف قابلیت محدود Nintendo Switch میباشد. ویدیوها بر روی کارت MicroSD ذخیره میشوند که میتوانید به آن از طریق اتصال Micro-USB دستگاه به رایانه (Storage Mode) یا با انتقال کارت MicroSD به رایانه، دسترسی پیدا کنید.
در صورتی که میخواهید گیم پلی خود را به صورت Livestream پخش کنید، باید این کارت کپچر را به رایانه خود متصل نموده و از نرم افزار Avermedia به نام RECentral استفاده نمایید. استفاده از این نرم افزار بسیار آسان است و ویژگیهای قابل مقایسهای با OBS و XSplit دارد. ویرایش به صورت Live به شما این امکان را میدهد تا ویدیوهای ضبط شده خود را پیش از ذخیره به صورت فایل، کوتاه کنید.
این دستگاه علاوه بر پورتهای MicroSD و Micro-USB، دارای دو پورت HDMI در پشت میباشد که به عنوان ۴K Passthrough عمل میکند (نه HDR). جکهای جداگانه میکروفون و هدفون در جلو و موازی با دکمههای تنظیم صدا و Mode (رایانه، بدون رایانه، فضای ذخیره سازی) میباشند. نیازهای این سیستم کمی عجیب هستند. در دسکتاپ، به Core i5-3330 یا بهتر از آن و یک GTX 650 نیاز دارد. در حالی که در لپ تاپ به Core i7-4810MQ و GTX 870M یا بالاتر نیاز خواهد داشت.
تنها نکته منفی و مهمی که در رابطه با AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus وجود دارد، این است که نرم افزار اختصاصی آن فقط با Windows کار میکند. شرکت سازنده آن، نسخه Express را در نسخه آزمایشی آن ارائه داده است. اما احتمالاً به نرم افزار غیر انحصاری همچون OBS و XSplit نیز نیاز خواهید داشت.
کارت کپچر مدل AverMedia Live Gamer Mini
بهترین کپچر کارت ارزان
مزایا: رمزنگار سخت افزار داخلی H.264، پخش زنده، استریم ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه
معایب: فاقد نرم افزار Mac
AverMedia Live Gamer Mini تمام چیزهایی که برای استریم میخواهید را با قیمت ۱۰۰ دلاری عرضه میکند. این کارت کپچر از ضبط ۱۰۸۰p و استریم در نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند. همچنین با کیفیت پخش با تأخیر صفر همراه است، همین مزیت به شما امکان نظارت بر گیم پلی در زمان واقعی را میدهد. از برخی جهات، Live Gamer Mini حتی برتر از کارت کپچرهایی است که قیمتشان دو برابر است.
این موضوع عمدتاً به دلیل رمزگذار سخت افزاری H.264 است. مانند Elgato HD 60، Live Gamer Mini هنگام استریم یا ضبط بار اصلی روی پردازنده دستگاهتان را کم میکند. از آنجایی که این کارت رمزنگاری را کنترل میکند، میتوانید با StreamEngine ضبطهای استریم خود را پشتیبانگیری کنید. StreamEngine یک برنامه ساده است که شامل Live Gamer Mini بوده و به شما اجازه میدهد قبل از اینکه وارد نرم افزار پخش منتخب خود شوید، گیم پلی را ضبط کنید.
مانند Live Gamer Portable 2 Plus که در بالا به آن اشاره شد، این کارت کپچر با نرم افزار AverMedia’s RECentral عرضه میشود. RECentral با وجود این انتقال صفحه، پشتیبانی از کلید chroma و میکسر صوتی، شما تمام چیزی که برای استریم در یوتیوب، توییچ، فیسبوک و غیره نیاز دارید، را در اختیار دارید. اگر نرم افزار پخش متفاوتی را ترجیح میدهید، Live Gamer Mini از XSplit ،OBS ،OBS Studio هم پشتیبانی میکند.
جدا از نرم افزار، Live Gamer Mini کاملاً ساده است. این کارت فوقالعاده کوچک است، ضخامت آن کمتر از یک اینچ است و تنها سه پورت HDMI ورودی، HDMI خروجی و USB 2.0 خروجی دارد. درباره تجهیزات لازم برای این سیستم باید بدانید که شما به یک Intel i5-3330 و GTX 650 یا بهتر روی رایانه و i7-4810MQ و GTX 870M یا بهتر روی لپ تاپ نیاز دارید. این کارت به ۴ گیگابایت RAM در لپ تاپ یا رایانه نیاز دارد. اگرچه AverMedia به ۸ گیگابایت نیاز دارد و آن را توصیه میکند.
هرچند همانطور که در بالا گفته شد، کاربران مک تنها به نسخه سریع RECentral دسترسی دارند. AverMedia Live Gamer Mini با پشتیبانی از کلید chroma و میکسر صوتی ارائه میشود. اگرچه فاقد ویرایش زنده و ویژگیهای بهینه سازی عملکردی است که در نسخه کامل ویندوز وجود دارد.
کارت کپچر Elgato 4K60 Pro
بهترین کارت کپچر برای رایانه شخصی
مزایا: پشتیبانی از HDR، ضبط ۴K در نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، پشتیبانی از چندین برنامه
معایب: گران بودن، فقط مختص رایانههای شخصی، تجهیزات مورد نیاز خیلی زیاد
Elgato 4K60 Pro یک کارت کپچر برتر است. این کارت با قیمت برابر با بقیه کارتها عرضه میشود. از آنجایی که این کارت تنها کارت درونی در این لیست است، باید بگوییم که ۴K60 Pro به خاطر رابط PCIe x4، USB 3.0 برتر در هر شرایط دارای پهنای باند بیشتری بوده است. همین باعث میشود USB 2.0 یک عتیقه به نظر برسد.
البته، ویژگی برآر ۴K60 Pro این است که میتواند تصاویر را در کیفیت ۲۱۶۰p و با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. همچنین از ۱۰۸۰p60 و همچنین HDR10 هم پشتیبانی میکند. این کارت کپچر مختص گیمرهای رایانه است. اگرچه قرار دادن یک کارت PCIe در رایانه کار سختی نیست، کافی است پانل کناری را خارج کنید. اگر کارت کپچر شما مناسب است ولی کارتی با کیفیت بهتر میخواهید، مورد بعدی میتواند گزینه عالی برای شما باشد.
۴K60 Pro نه تنها به دلیل داخلی بودن آن مختص کاربران رایانه است، بلکه به سیستم بسیار سنگینی هم نیاز دارد. شما حداقل به پردازنده گرافیکی Nvidia 10-series ، و ۶th Gen Core i7 یا Ryzen 7 نیاز خواهید داشت. این کارت از سیستم عامل ویندوز هم پشتیبانی میکند. خوشبختانه، Elgato Elgato 4K60 Pro ارزش این دردسرها را دارد. این کارت کپچر نیز ویژگیهایی مشابه HD60 S مانند Flashback Recording و کیفیت پخش در حداکثر ۱۰۸۰p240 یا ۱۴۴۰p144 را داراست.
کارن کپچر مدل Elgato Game Capture 4K60 S
بهترین کارت کپچر خارجی پیشرفته
مزایا: رمزگذار سخت افزار H.264/H.265، ریدر کارت SD داخلی، پشتیبانی از HDR، ضبط ۴K در نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
معایب: خیلی گران، فاقد کیفیت با وضوح بالا
Elgato Game Capture 4K60 S+ اساساً یک ۴K60 Pro است. تقریباً دو برابر قیمت نسخه PCIe را دارا است و با سرعت ۴k60 S با قیمت ۴۰۰ دلار به فروش میرسد. با این حال از مزایا دیگری هم برخوردار است.
یعنی، S+ با رمزنگار سخت افزاری داخلی H.264/H.265 عرضه میشود. برای استفاده از این کارت به یک ابررایانه نیاز ندارید. زیرا تمام پردازشها روی خود کارت انجام میشود، اما به سیستم مناسبی نیاز دارید. مانند ۴K60 Pro شما به دستگاهی با سیستمعامل ویندوز ۱۰ با ۸ گیگابایت RAM و پردازنده گرافیکی Nvidia سری ۱۰ یا بالاتر نیاز دارید. نیازهای پردازنده کمتر است. شما تنها به یک Ryzen 7 یا ۶th Gen Core i5 یا بالاتر نیاز دارید.
با استفاده از رمزگذار موجود، برای استفاده از ۴K60 S+ به رایانه نیاز ندارید. با وجود ریدر کارت SD داخلی، میتوانید به راحتی و بدون نیاز به رایانه گیم پلی را در ۴K60 ضبط کنید. به علاوه در صورتی که بخواهید کنسول Xbox One X یا PS4 Pro خود را نشان دهید، ۴K60 S+ از HDR هم پشتیبانی میکند.
با این حال، معایبی هم برای این کارت خارجی وجود دارد. ۴K60 S+ مانند نسخههای PCIe، از کیفیت پخش با وضوح یا نرخ فریم بالا پشتیبانی نمیکند. همچنین قابلیت «پخش لحظهای بازی/instant gameview» با تأخیر کم بازی را نمایش میدهد و میزان این تأخیر ۲۵۰ میلیثانیه است. با این حال زمانی که صحبت از ضبط گیم پلی با بالاترین کیفیت و نرخ فریمها میشود، ۴K60 S+ یک انتخاب عالی است.
کارت کپچر مدل AverMedia Live Gamer Duo
بهترین کارت کپچر برای استریم با دوربین
مزایا: دو ورودی HDMI، پشتیبانی از HDR، کیفیت پخش ۴K60
معایب: فاقد ضبط ۴K، گران
تمام کارت کپچرهایی که در بالا درباره آنها صحبت شد با یک ورودی و یک خروجی عرضه میشوند. پس شما در یک لحظه میتوانید یا استریم کنید و یا منبع واحدی را ضبط کنید. AverMedia Live Gamer Duo امکان ضبط از دو منبع در یک زمان را به شما میدهد. شما حتی میتوانید از هر دو منبع سیگنال کامل ۱۰۸۰p در نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را ضبط و استریم کنید.
پس اگر از وب کم خود راضی نیستید، میتوانید DSLR را به ورودی دوم وصل کنید تا مقداری وضوح بیشتر به استریم خود بیفزایید. همچنین میتوانید دوربین را به ورودی دوم وصل کنید. ورودی اول در کارت از HDR پشتیبانی میکند، پس میتوانید گیم پلی HDR را در PS4 Pro و Xbox One X ضبط کنید.
قیمت این کارت حدود ۲۵۰ دلار است، و یک کارت PCIe است، پس به قسمت خالی در رایانه نیاز دارید. در مقایسه با کارتهایی با این قیمت، یعنی Elgato 4K60 Pro- کارت Live Gamer Duo از ضبط یا استریم ۴K پشتیبانی نمیکند. با این حال از کیفیت پخش ۴K در نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند. پس میتوانید از وضوح گرافیکی کامل هر بازی که انجام میدهید لذت ببرید. اگر نرخ فریم را نسبت به وضوح تصویر ترجیح میدهید، میتوانید استریم را با کیفیت ۱۰۸۰p در ۲۴۰Hz یا ۱۴۴۰p در ۱۴۴Hz پخش کنید.
برخلاف AverMedia cards، کارت Live Gamer Duo رمزنگار سخت افزاری H.264 ندارد. پس به رایانه مناسبی برای استفاده از آن نیاز دارید. علاوه بر اسلات PCIe خالی، Live Gamer Duo به نسل ششم i5 یا نسل اول Ryzen 5 و GTX 1050 یا R7 560 یا بالاتر نیاز دارید. همچنین به ۸ گیگابایت RAM هم نیاز خواهید داشت.
از نظر نرم افزاری، AverMedia Live Gamer Duo دارای نرم افزار AverMedia’s RECentral است. اگرچه تقریباً از تمام نرم افزارهای پخش موجود پشتیبانی میکند. این کارت دارای نور RGB در طرفین است، که به شما اجازه میدهد کارت را با هر رنگی که میخواهید روشن کنید.
کارتهای کپچر چگونه کار میکنند؟
اصطلاح “کارت کپچر” تا حدی مبهم است، زیرا از نظر فنی به قسمت جانبی شکافته شده در رایانه اشاره دارد که به شما اجازه ضبط گیم پلی را میدهد. کارتهای کپچر بر اساس مدلشان به چند طریق کار میکنند. اما همه آنها به عنوان دستگاههای پخش بین کنسول بازی و رایانه و صفحه نمایش عمل میکنند. به جای اتصال کابل HDMI یا VGA از کنسول به تلویزیون، کافی است کنسول را به کارت کپچر وصل کنید. کابل دوم کارت کپچر را به تلویزیون وصل میکند. در نهایت، کابل USB یا اتصال PCI کارت کپچر را به رایانه وصل میکند و میتوانید هنگام ضبط فیلم دادهها را انتقال دهید.
برخی از کارتهای کپچر دارای encoder داخلی H.264 هستند. اینها که بیشتر توان پردازشی مورد نیاز برای ضبط بازی ویدیویی را کنترل میکند. آنهایی که این کار را نمیکنند ممکن است به رایانه قدرتمندی برای پردازش نیاز داشته باشند. پس قبل از خرید از ویژگیهای دستگاه خود اطلاع داشته باشید.
همچنین به یاد داشته باشید که اگرچه ما بر اساس ویژگیهای خاص هر سیستم کارتهای کپچری را به صورت مجزا لیست کردیم. اما میتوانید از کارت یکسانی برای هر سه سیستم استفاده کنید. اگر مدل خاصی مد نظرتان است اما به عنوان “بهترین مورد” برای کنسولتان مشخص نشده، به هر حال از آن استفاده کنید.
منبع: DigitalTrends