
کپچر کارتها مخصوصا بهترین کپچر کارت ۲۰۲۱ واقعا دستگاههای سادهای هستند. این جعبههای جذاب هنگامی که یک ورودی کنسولتان را به تلویزیون یا مانیتورتان وصل کرده اید به طور همزمان کنسولتان را به کامپیوترتان نیز متصل میکنند و به شما امکان میدهند تا از گیم پلی خود فیلمی با وضوح و نرخ فریم بالا ضبط کرده و در عین حال از بازی خود لذت ببرید. به دلیل افزایش وضوح و نرخ فریم کنسولهای PlayStation 5 و Xbox Series X (لازم نیست به ویژگی HDR اشاره کنیم) فقط بهترین کارت کپچرها میتوانند باز هم ویدیوهایتان را ضبط نمایند.
ما هفت کارت کپچر برتر را برای کنسولهای PlayStation 5 و Xbox Series X و همچنین کنسولهای نسل گذشته و کامپیوتر انتخاب کرده ایم. همچنین کارت کپچرها را دسته بندی کرده ایم، البته همه آنها با کنسولتان کار خواهند کرد. تنها دو کارت کپچر داخلی استثنا هستند، که البته با هر سیستمی کار میکنند اما درون کامپیوتر رومیزی به یک اسلات جداگانه نیاز دارند.
کارت کپچر Elgato Game Capture HD60 S+
بهترین کارت کپچر برای کنسول PlayStation 5
مزایا: استریم فوری، ضبط فلشبک، پشتیبانی از کنسول، کامپیوتر و مک بوک
معایب: فاقد انکودر H.264، قابلیت نرم افزار ویرایش آن محدود است.
کپچر کارت نسل جدید Elgato HD60 S+، کپچر کارت Elgato’s HD60 را به کنار رانده است. این کارت کپچر از لحاظ ظاهری و مکانیکی تقریبا به مدل HD60 S شباهت دارد، اما نسبت به آن یک مزیت منحصر به فرد دارد: روند انتقال (passthrough) 4K60 به همراه HDR.
اگرچه مدل HD60 S+ هنوز به ضبط با کیفیت ۱۰۸۰p HDR و با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه محدود میشود، اما با این وجود هنوز هم میتوانید در صفحهتان شاهد وفاداری گرافیکی کنسول جدیدتان باشید. همچنین مدل HD60 S+ میتواند گیم پلی را با کیفیت ۴K ضبط کند، البته به سرعت ۳۰ فریم در ثانیه محدود میشود.
کمپانی Elgato با تولید مدل HD60 S+، به وضوح کنسولهای Xbox Series X، Xbox Series S و PlayStation 5 را هدف قرار داده است، اما روی کنسولهای PS4 و Xbox One نیز کار میکند. مهم نیست که از چه کنسولی استفاده میکنید، راه اندازی این کارت کپچر ساده است. پس از اتصال کابل HDMI به هر دو طرف و اتصال کابل USB به کامپیوترتان، نرمافزارهای استریم مانند OBS Studio و XSplit به طور خودکار کنسولتان را به عنوان منبع ورودی شناسایی میکنند.
در بخش نیازهای سیستم، مدل HD60 S+ نسبت به مدل سری S به چیزهای بیشتری نیاز دارد البته نه خیلی زیاد. شما به پردازنده Intel i5 نسل ششم یا بالاتر که با RAM 4 گیگابایتی و یک پردازنده گرافیکی Nvidia GTX 10-series در ویندوزتان جفت شده است نیاز دارید. در مک بوک نیز به RAM 4 گیگابایتی نیاز خواهید داشت اما میتوانید در کنار آن از پردازنده i5 نسل چهارم یا بالاتر و یا با یک پردازنده AMD یا Nvidia GPU استفاده کنید.
کارت کپچر Razer Ripsaw HD
بهترین کارت کپچر برای کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S
مزایا: روند انتقال ۴K، میکس صدا و ورودی میکروفون، سازگار با اکثر نرم افزارهای ضبط، کامپیوتر و مک بوک و پشتیبانی از کنسولهای نسل جدید و نسل قبلی
معایب: فاقد نرم افزار اختصاصی
کارت کپچر Razer Ripsaw HD که در اصل برای کنسول Xbox One X تقویت شده است با کنسولهای نسل جدید نیز به خوبی کار میکند. با وجود طراحی جذابش، کاملا با کنسول Xbox Series X جفت میشود و با ارائه روند انتقال ۴K60 به شما امکان میدهد که از قابلیتهای بصری کامل، کنسول جدیدتان لذت ببرید. با اینکه ما این کارت را برای کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S توصیه میکنیم، اما با دستگاههای PS5، PS4، Xbox One و کامپیوتر نیز به خوبی کار میکند.
با وجود اینکه کارت کپچر Razer Ripsaw HD حدود ۴۰ دلار ارزانتر از مدل Elgato HD60 S+ است اما واقعا ارزش خرید را دارد. با این حال، Ripsaw HD برخلاف مدل Elgato HD60 S+ نه در هنگام ضبط و نه در هنگام انتقال از کیفیت HDR پشتیبانی نمیکند. اما با این حال از استریم فشرده نشده ۱۰۸۰p60 پشتیبانی میکند و به شما اجازه میدهد که با ویدیوهای گیم پلیتان هر کاری دلتان میخواهد انجام دهید. میتوانید آنها را استریم کرده و یا ویرایششان کنید.
کپچر کارت Razer Ripsaw HD از طریق کابل USB-C به USB-A (5Gbps) به کامپیوترتان وصل میشود. همچنین در بخش جلوی دستگاه شامل جکهای هدفون و میکروفون جداگانه است بنابراین میتوانید در هنگام بازی به راحتی تفاسیر و نظراتتان را نیز ضبط کنید.
با این حال مدل Ripsaw HD عالی و کامل نیست. علیرغم اینکه قیمت آن بسیار به قیمت مدل Elgato نزدیک است، اما این کپچر کارت نرم افزار اختصاصی ندارد و شما مجبورید از نرم افزارهای شخص ثالث مانند OBS یا XSplit استفاده کنید. همچنین این مدل در حال حاضر از مک بوک پشتیبانی نمیکند و به کامپیوترهای مبتنی بر سیستم عامل ویندوز نیاز دارد. اما در زیر چتر Synapse 3 قرار میگیرد.
برای اینکه کپچر کارتتان روی کامپیوتر رومیزی کار کند، حداقل به یک تراشه نسل ششم Intel Core i3-6100 و پردازنده گرافیکی Nvidia’s GTX یا بالاتر نیاز دارید. در لپ تاپها حداقل به تراشه نسل چهارم Intel Core i7-4810MQ و پردازنده گرافیکی Nvidia’s GTX 870M یا بالاتر نیاز دارید.
کارت کپچر AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus
بهترین کارت کپچر برای کنسول Nintendo Switch
مزایا: کوچک و قابل حمل، روند انتقال ۴K، نرم افزار همه کاره و آسان، ویدیوها را روی حافظه MicroSD ذخیره میکند، پشتیبانی از کنسول و کامپیوتر
معایب: کاربران مک بوک به نرم افزار شخص ثالث نیاز دارند
قابلیت جابجایی کنسول Nintendo Switch باعث شده است که این کنسول به گزینه خوبی برای گیمرهای در حال سفر تبدیل شود و با انتخاب کیف مناسب، میتوانید داک سیستم را نیز با خود ببرید. اگر میخواهید در سفر گیم پلی خود را ضبط کنید اما دلتان نمیخواهد که کامپیوترتان را با خود ببرید، کارت کپچر AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus یک انتخاب عالی است.
با وجود کپچر کارت Live Gamer Portable 2 Plus میتوانید با استفاده از انکودر داخلی H.264 آن، گیم پلی را بدون استفاده از کامپیوتر ضبط کنید. این کارت کپچر ویدیوها را با کیفیت ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه ضبط میکند که سقف تواناییهای محدود کنسول Nintendo Switch است. این دستگاه ویدیوهای شما را روی یک کارت حافظه MicroSD ذخیره میکند و میتوانید از طریق اتصال دستگاه Micro-USB به کامپیوتر و یا انتقال کارت MicroSD به کامپیوتر، به آنها دسترسی یابید.
اگر میخواهید گیم پلیتان را به صورت زنده استریم کنید، باید کارت کپچر را به کامپیوتر وصل نموده و از نرم افزار اختصاصی کمپانی Avermedia به نام RECentral استفاده نمایید. استفاده از این نرم افزار آسان بوده و از ویژگیهای قابل مقایسه با نرم افزارهای OBS و XSplit برخوردار است. قابلیت ویرایش مستقیم (زنده) به شما امکان میدهد که قبل از ذخیره کردن ویدیوها به صورت فایل، ابتدا آنها را ویرایش نمایید.
این دستگاه علاوه بر پورتهای MicroSD و Micro-USB، دو پورت HDMI نیز در بخش پشتی دارد، که یکی از آنها به عنوان پورت روند انتقال ۴K (بدون HDR) عمل میکند. جکهای میکروفون و هدفون جداگانه و همچنین دکمههای تنظیم صدا و حالت (کامپیوتر، بدون کامپیوتر، فضای ذخیره سازی) نیز در جلو قرار دارند.
نیازهای سیستم مخصوص این کارت کپچر کمی عجیب هستند. برای این کارت کپچر در کامپیوتر به یک پردازنده Core i5-3330 یا بهتر و یک پردازنده گرافیکی GTX 650 نیاز دارید اما در لپ تاپ به یک پردازنده مرکزی Core i7-4810MQ و پردازنده گرافیکی GTX 870M یا بهتر نیاز خواهید داشت.
مهمترین نکته منفی کارت کپچر AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus این است که نرم افزار اختصاصی آن فقط با ویندوز کار میکند. کمپانی سازنده برای مک بوک یک نسخه «اکسپرس» بتا از این نرم افزار را ارائه کرده است، اما احتمالا به نرم افزارهای شخص ثالثی مانند OBS و XSplit نیاز خواهید داشت.
کارت کپچر AverMedia Live Gamer Mini
بهترین کارت کپچر ارزان قیمت
مزایا: انکودر سخت افزاری داخلی H.264، روند انتقال زنده، استریم با کیفیت ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه
معایب: فاقد نرم افزار مخصوص مک بوک
کپچر کارت AverMedia Live Gamer Mini دقیقا همان چیزی است که برای استریم کردن نیاز دارید و همچنین به دلیل قیمت ۱۰۰ دلاریاش، ارزان محسوب میشود. این کارت کپچر ویدیوها را با کیفیت ۱۰۸۰p و سرعت ۶۰ فریم در ثانیه ضبط و استریم میکند. همچنین روند انتقال آن هیچ تاخیری ندارد. بدین ترتیب به شما امکان میدهد که گیم پلی خود را در زمان واقعی مشاهده کنید. کپچر کارت Live Gamer Mini از برخی جهات از کپچر کارتهایی با قیمت دوبرابر گرانتر، بهتر است.
این برتری به دلیل انکودر سخت افزاری H.264 این کارت کپچر است. مدل Live Gamer Mini نیز همانند مدل کمیاب Elgato HD 60 بوده و در هنگام استریم یا ضبط، حجم کار انکودر (رمزگذار) را از پردازنده مرکزیتان کم میکند. از آنجا که کارت میتواند از عهده رمزگذاری برآید به همین دلیل میتواند از طریق StreamEngine از ویدیوهای در حال ضبط شما نسخه بک آپ تهیه کند. StreamEngine یک برنامه سبک است که همراه با کپچر کارت Live Gamer Mini ارائه میشود و به شما امکان میدهد که قبل از اینکه گیم پلیتان به نرم افزار پخش منتخب خودتان منتقل شود، آن را ضبط کنید.
این کارت کپچر نیز همانند مدل Live Gamer Portable 2 Plus که در بخش قبل دربارهاش توضیح دادیم، به همراه برنامه RECentral کمپانی AverMedia ارائه میشود. برنامه RECentral با وجود قابلیت انتقال صحنه، پشتیبانی از کروماکی (chromakey) و میکسر صوتی، تمام موارد لازم برای استریم کردن بر روی یوتیوب، توییچ، فیسبوک و موارد دیگر را در اختیار شما قرار میدهد. اگر نرم افزار استریم دیگری را ترجیح میدهید باید بگوییم که Live Gamer Mini از نرم افزارهای XSplit، OBS و OBS Studio نیز پشتیبانی میکند.
از نرم افزار که بگذریم، Live Gamer Mini بسیار ساده است. این کپچر کارت بسیار کوچک بوده و ضخامت آن کمتر از اینچ است و تنها سه پورت دارد: ورودی HDMI، خروجی HDMI و خروجی USB 2.0. در بخش نیازهای سیستم این کارت کپچر در کامپیوتر رومیزی به یک پردازنده مرکزی Intel i5-3330 و پردازنده گرافیکی GTX 650 یا مدل بهتر و در لپ تاپ به پردازنده مرکزی i7-4810MQ و پردازنده گرافیکی GTX 870M یا مدل بالاتر احتیاج دارد. این کپچر کارت در لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی به ۴ گیگابایت RAM نیاز دارد، البته AverMedia توصیه میکند که از RAM 8 گیگاباتی استفاده کنید.
همانند مورد قبلی، کاربران مک بوک فقط به نسخه اکسپرس برنامه RECentral دسترسی دارند. مدل AverMedia Live Gamer Mini همچنان با پشتیبانی از کروماکی و میکسر صوتی ارائه میشود، اما فاقد ویرایش مستقیم و بهینه سازی عملکردی است که در نسخه کامل ویندوز وجود دارد.
کارت کپچر lgato 4K60 Pro
بهترین کارت کپچر برای کامپیوتر
مزایا: پشتیبانی از HDR، ضبط ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه، پشتیبانی از چند برنامه
معایب: گران قیمت، فقط رابط PCIe، نیازمند سیستم قوی
Elgato 4K60 Pro حسن ختام تمام کارت کپچرها است و برچسب قیمتش نیز همین موضوع را ثابت میکند. مدل ۴K60 Pro به عنوان تنها کارت کپچر داخلی این لیست از پهنای باند بسیاری بیشتری بهره میبرد که به لطف رابط PCIe x4 خود، در هر شرایطی به USB 3.0 برتری میدهد و باعث میشود که USB 2.0 مانند یک چیز عتیقه به نظر برسد.
البته ویژگی برجسته ۴K60 Pro این است که میتواند با کیفیت ۲۱۶۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه ویدیو ضبط کند. همچنین از۱۰۸۰p60 و HDR10 نیز پشتیبانی می کند.
البته این کپچر کارت مخصوص کامپیوتر است. با اینکه قرار دادن یک کارت PCIe درون کامپیوتر کار سختی نیست، اما باز کردن پنل کناری آن ممکن است کمی سخت باشد. اگر کمی تنبل هستید اما باز هم بهترین کیفیت را میخواهید، گزینه بعدی مناسب شما است.
۴K60 Pro نه تنها به دلیل داخلی بودنش یک کارت کپچر مخصوص کامپیوتر محسوب میشود، بلکه نیازمندیهای سیستم آن نیز بسیار سنگین است و فقط روی یک کامپیوتر قوی عملکرد خوبی خواهد داشت. شما برای استفاده از این کارت کپچر حداقل به یک پردازنده گرافیکی Nvidia 10-series و همچنین یک پردازنده نسل ششم Core i7 or Ryzen 7 نیاز خواهید داشت. همچنین این کارت کپچر فقط از ویندوز پشتیبانی میکند.
خوشبختانه کپچر کارت Elgato 4K60 Pro ارزش دردسر را دارد. این کارت کپچر از همان ویژگیهای فوقالعاده مدل HD60 S مانند ضبط فلش بک، روند انتقال تا حداکثر ۱۰۸۰p240 یا ۱۴۴۰p144 برخوردار است.
کارت کپچر Elgato Game Capture 4K60 S+
بهترین کارت کپچر خارجی
مزایا: رمزگذاری سخت افزاری H.264/H.265، کارت خوان داخلی SD، پشتیبانی از HDR، ضبط۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه
معایب: بسیار گران، فاقد روند انتقال با وضوح بالا
اساسا کارت کپچر Elgato Game Capture 4K60 S+ همان کارت کپچر ۴K60 Pro بوده که درون یک جعبه قرار گرفته است. قیمت این مدل تقریبا دو برابر قیمت مدل قبلی است و حدود ۴۰۰ دلار به فروش میرسد. با این حال نسبت به مدل ۴K60 Pro برتریهایی دارد.
مدل ۴K60 S+ دارای رمزگذاری سخت افزاری داخلی H.264/H.265 است. برای استفاده از آن به یک کامپیوتر خیلی سریع نیاز ندارید و تمام پردازشها روی خود کارت انجام میشود. اما همچنان به یک کامپیوتر خوب نیاز خواهید داشت. در این مدل نیز همانند مدل ۴K60 Pro به یک دستگاه ویندوز ۱۰ با ۸ گیگابایت RAM و یک پردازنده گرافیکی سری ۱۰ یا بالاتر نیاز دارید. برای تهیه پردازنده مرکزی سختگیری کمتری وجود دارد و صرفا به یک مدل Ryzen 7 یا Core i5 نسل ششم یا بالاتر نیاز خواهید داشت.
به لطف وجود انکودر درون این کارت کپچر، دیگر برای استفاده از ۴K60 S+ به یک کامپیوتر نیاز ندارید. با وجود کارتخوان SD داخلی میتوانید گیم پلی را به راحتی و بدون کامپیوتر با سرعت ۴K60 ضبط کنید. بعلاوه کارت کپچر ۴K60 S+ از HDR نیز پشتیبانی میکند و اگر بخواهید توانمندیهای کنسول Xbox One X یا PS4 Proتان را به نمایش بگذارید میتوانید از این کپچر کارت استفاده کنید.
خارجی بودن این مدل معایبی نیز به همراه دارد. کارت کپچر ۴K60 S+ از روند انتقال با وضوح/نرخ فریم بالا پشتیبانی نمیکند و در این بخش نسخه قبلی بهتر است و همچنین ویژگی « Instant Gameview» که تا چند لحظه دیگر درباره آن توضیح خواهیم داد، ۲۵۰ میلی ثانیه به تاخیر میافتد. اما هنوز هم در هنگام ضبط گیم پلی با بالاترین وضوح نرخ فریم، کارت کپچر ۴K60 S+ نسبت به سایر مدلها برتری دارد. ویژگی «Instant Gameview» در واقع پیش نمایش فوری درون مانیتور کامپیوتر برای انعکاس آنچه در بازی مشاهده میکنید است، به عنوان مثال واکنشهای شما در وبکم و تفاسیر زنده.
کارت کپچر AverMedia Live Gamer Duo
بهترین کارت کپچر در هنگام استریم کردن با دوربین
مزایا: دو پورت ورودی HDMI، پشتیبانی از HDR، روند انتقال ۴K60
معایب: فاقد ضبط با کیفیت ۴K، گران قیمت
تمام کارت کپچرهای قبلی فقط یک ورودی و یک خروجی دارند، بنابراین شما فقط میتوانید به طور همزمان از یک منبع واحد استریم یا ضبط کنید. اما کارت کپچر AverMedia Live Gamer Duo به شما اجازه میدهد تا به طور همزمان از دو منبع ویدیو ضبط نمایید. حتی بهتر از آن، میتوانید به طور همزمان از هر دو منبع، یک سیگنال کامل ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را ضبط یا استریم کنید.
پس اگر به وبکم خود قانع نیستید، میتوانید یک DSLR را به ورودی دوم متصل کنید تا استریمتان جذابتر شود. بهتر است که دوربینتان را به ورودی دوم وصل کنید. زیرا ورودی اول روی کارت کپچر از HDR پشتیبانی میکند و بنابراین میتوانید گیم پلیای با کیفیت HDR را از روی PS4 Pro و Xbox One X ضبط کنید.
این کارت در حدود ۲۵۰ دلار بوده و گران قیمت است و همچنین یک کارت PCIe محسوب میشود، بنابراین در کامپیوترتان به یک اسلات خالی نیاز خواهید داشت. با مقایسه Live Gamer Duo با سایر کپچر کارتهای موجود در همین رنج قیمت –یعنی مدل ۴K60 Pro- باید بگوییم که این مدل از ضبط یا استریم با کیفیت ۴K پشتیبانی نمیکند. اما از روند انتقال ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی میکند. بنابراین همچنان میتوانید از وفاداری کامل به گرافیک بازیها لذت ببرید. اگر نرخ فریم را به رزولوشن ترجیح میدهید، میتوانید از روند انتقال ۱۰۸۰p تا حداکثر سرعت ۲۴۰ هرتز و یا ۱۴۴۰p تا حداکثر سرعت ۱۴۴ هرتز آن برای استریم استفاده کنید.
برخلاف کارت کپچرهای AverMedia که در بخش بالا درباره آنها توضیح دادیم، مدل Live Gamer Duo انکودر سخت افزاری H.264 ندارد، بنابراین برای استفاده از آن به یک کامپیوتر مناسب نیاز دارید. کپچر کارت Live Gamer Duo علاوه بر یک اسلات PCIe جداگانه به یک پردازنده مرکزی نسل ششم i5 یا Ryzen 5 نسل اول و یک پردازنده گرافیکی GTX 1050 یا R7 560 و یا مدل بالاتر نیاز دارد. همچنین به RAM 8 گیگابایتی نیز احتیاج خواهید داشت.
کپچر کارت AverMedia Live Gamer Duo از نرم افزار RECentral استفاده میکند، اما تقریبا از تمام نرم افزارهای پخش موجود نیز پشتیبانی مینماید. این کارت در بخش کناری دارای نورپردازی RGB است و به شما اجازه میدهد تا کپچر کارتتان را با هر رنگی که دلتان میخواهد روشن کنید.
نحوه استفاده از کارت کپچر
استفاده از کارت کپچر بسیار ساده است. این دستگاه در بین سیستمی که روی آن بازی میکنید و نمایشگرتان قرار میگیرد و هر چیزی که بر روی صفحهتان در حال پخش است را ضبط میکند. در اکثر موارد، این بدان معنا است که کابل HDMI از کنسول یا کامپیوترتان به کارت کپچر وصل میشود و سپس یک کابل HDMI دیگر از کارت کپچر به تلویزیون یا مانیتورتان متصل میگردد.
همچنین برای اتصال کپچر کارت به کامپیوتر از کابل USB استفاده خواهید کرد. وقتی همه کابلها را وصل کردید و کپچر کارت را روشن نمودید، میتوانید آن را به عنوان یک دستگاه ورودی در یک نرم افزار استریم/ضبط مانند OBS Studio اضافه کنید.
نحوه انتخاب کارت کپچر
انتخاب یک کارت کپچر نیز بسیار آسان است، البته به شرطی که بدانید دنبال چه چیزی هستید. مهمترین مشخصات در هنگام انتخاب یک کارت کپچر حداکثر وضوح و نرخ فریمی است که از آن پشتیبانی میکند. مخصوصا اگر از کنسول PS5 یا Xbox Series X استفاده میکنید، مهم است که این کارت کپچر بتواند وضوح تصویر و نرخ فریم کنسولتان را ارائه دهد. اگر صرفا میخواهید استریم کنید و قصد ضبط آن را ندارید، میتوانید از کارت کپچرهایی با وضوح پایینتر استفاده نمایید (استریم با کیفیت ۴K هنوز آنقدر متداول نیست).
همچنین روش اتصال آنها نیز متفاوت است. ۵ کپچر کارت از ۷ کپچر کارت بالا از طریق کابل USB متصل میشوند، اما ۲ کپچر کارت دیگر از اتصال PCIe استفاده میکنند. کارت کپچر با رابط PCIe درون یک اسلات خالی کامپیوترتان قرار میگیرد و با اینکه شکل ظاهری این کپچر کارتها متفاوت است اما عملکرد یکسانی دارند. تنها تفاوت کارت کپچر PCIe نسبت به USB این است که پهنای باند بیشتری دارد و باعث میشود که کارت کپچرهای PCIe برای ضبط بیضرر یا کم ضرر مناسب باشند.
در آخر، به روند انتقال (passthrough) کارت کپچر نیز توجه کنید. کپچر کارتتان ممکن است رزولوشن و نرخ فریم بازیتان را محدود کند و این موضوع به پشتیبانی از روند انتقال بستگی دارد. به عنوان مثال کارت کپچر Elgato Game Capture HD60 S+ از روند انتقال ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی میکند و به شما امکان میدهد تا هنگام استریم و ضبط از وضوح کامل PS5 یا Xbox Series X لذت ببرید.
آیا به کپچر کارت نیاز دارید؟
اگرچه PS5 و Xbox Series X از قابلیت ضبط گیم پلی به صورت داخلی برخوردارند اما اگر از کارت کپچر استفاده کنید، بهتر است. کارت کپچر نه تنها به شما امکان میدهد که استریمتان را با استفاده از برنامههایی مانند XSplit و OBS مطابق میل خودتان تنظیم کنید، بلکه به شما اجازه میدهد که گیم پلی را با کیفیت بالاتری ضبط نمایید.
نمیخواهیم وارد بحث فنی شویم فقط باید بگوییم که رمزگذاری ویدیو برای پردازنده سیستم کار طاقت فرسایی است و اگر گیم پلی را به صورت داخلی ضبط کنید باعث میشود که رمزگذاری با کیفیت پایینتری انجام شود. به همین دلیل اگر بخواهید ویدیوها را به صورت داخلی با کیفیت بالا ضبط کنید، معمولا محدودیت زمانی دارد.
کارت کپچر این مشکل را برطرف میکند و به شما امکان میدهد که کیفیت گیم پلی خود را شخصی سازی کنید و همچنین آن را در مدت زمان بیشتر و با وضوح بالاتری ضبط نمایید. برای یک استریم خوب به یک کارت کپچر خوب نیاز خواهید داشت و میتوانید هم از کیفیت بالای بازی لذت ببرید و هم استریم را به طور جداگانه کنترل کنید.
منبع: DigitalTrends