جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan

جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan

جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan

مهندس برنامه نویسی استودیو اید سافتور (id Software)، اکسل ناینتینگ به تازگی مطالبی را در خصوص استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan بیان کرده است. اکسل ناینتینگ با بیان این موضوع که دایرکت‌ایکس ۱۲ (DirectX 12) در مقایسه با ولکان (Vulkan) از هیچ مزیت و امتیاز خاصی برخوردار نیست، در پی زیر سوال بردن سیاست های به کار گرفته شده توسط مایکروسافت در مورد پی سی گیمینگ بوده است.
استودیو اید سافتور که از زیر مجموعه های شرکت بازی سازی بتسدا است،مدتی پیش به عرضه رابط برنامه‌ نویسی (API) ولکان برای DOOM اقدام کرد اما همزمان با این کار،توضیحات بیشتری را هم ارائه داد چرا که کاربران علاقه زیادی داشتند اطلاعات گسترده تری در مورد اقدامات این استودیو کسب کنند.از اظهارت اکسل نایتینگ، این موضوع برداشت می شود که استفاده از DirectX 12 به جای ولکان، اصلاً گزینه مناسبی نبوده و به هیچ وجه با عقل سلیم سازگار نمی باشد.
نایتنیگ بیان کرده است که اعتقاد دارد ویندوز ۷ اهمیت بسیار زیادی در بین بازی سازها و ناشرین بازی های ویدیویی PS4 دارد اما دایرکت ایکس ۱۲ (DirectX 12) تنها از ویندوز ۱۰ پشتیانی می کند و به همین دلیل، ویندوز۷ از از دسترس آن ها خارج شده است. در ادامه صحبت های او به این موضوع اشاره شد که مهمترین امتیازی که گفته می شود دایرکت ‌ایکس ۱۲ از آن برخوردار است، ساخت بازه زمانی و اجرای آن بر روی کنسول Xbox One و ویندوز ۱۰ می باشد.

جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan
جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan

اما این موضوع بسیار چالش برانگیز است و دلیل آن هم این است که دو پلتفرم ذکر شده یعنی ایکس باکس وان و ویندوز ۱۰، تفاوت های زیادی با هم دارند و به هیچ وجه نمی توان آن ها را با هم مقایسه کرد و هر دوی این پلتفرم ها از برنامه نویسی مجزا و مخصوص به خود برخوردارند و مسیرهای کدنویسی این دو کاملاَ با هم متفاوت می باشد. مورد بعدی که در صحبت های اکسل نایتینگ جلب توجه می کند،مقایسه کارایی ولکان و دایرکت‌ ایکس ۱۲ می باشد.
به نظر او، ولکان مزیت هایی مشابه با دایرکت ‌ایکس ۱۲ دارد و نمی توان برتری دایرکت ‌ایکس ۱۲ را بر ولکان ثابت کرد چرا که ویژگی هایی که ادعا می شود مخصوص دایرکت‌ ایکس ۱۲ است و در انحصار آن قرار دارد، در حقیقت انحصاری آن نمی باشد و در سایر موارد نیز وجود دارد. صحبت های نایتینگ و اتهام زنی او به شرکت مایکروسافت در زمینه پی سی گیمینگ را نمی توان اولین اتهام از سوی بازی سازان معروف در این زمینه تصور کرد.
شخص دیگری که در گذشته، مایکروسافت را متهم کرده بود، رئیس اپیک گیمز (Epic Games)، تیم سوینی بود که اعلام کرده بود، اقدامات فروشگاه ویندوز (Windows Store) و پلتفرم جهانی ویندوز (UWP) موجب ورود خطرهای پر اهمیتی به صنعت بازی پلی استیشن شده است.در مورد دایرکت ایکس ۱۲ باید بگوییم که آن نسخه جدید API گرافیکی DirectX می باشد که در سال ۲۰۱۴ توسط مایکروسافت رونمایی شد و عرضه آن همزمان با ارائه ویندوز ۱۰ همراه بود این نسخه جدید DirectX، یک API گرافیکی Low-Level می باشد.
سطح پایین به معنای دسترسی به جزئیات بیشتر همراه با مولفه های گرافیکی مختلف و سطوح پایین تر و عمیق تر می باشد و به هیچ وجه به معنای پایین بودن سطح کیفی کار نمی باشد. استفاده از API های سطح پایین منجر به تغییرات گسترده ای در برنامه نویسی سه بعدی خواهند شد. مهم ترین موردی که استفاده از API های سطح پایین به بار می آورد را می توان کاهش هزینه و بار نهایی CPU و در نهایت بهبود موازی سازی دانست.

جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan
جزئیات و بررسی نظر سازنده بازی DOOM PS4 در رابطه با استفاده از DirectX 12 به جای Vulkan

کاربران قابل توجه ترین اثر را در کاهش مصرف برق خواهند دید. شاید کاربر تصور کند که DirectX12 به دلیل داشتن سطح پایین، قابلیت ارتقای عملکرد بازی های پی سی را به سطوح جدید خواهد داشت و به نظرشان استفاده از API های سطح بالا موجب هدر رفتن منابع خواهد بود اما در هنگام بازی مشاهده خواهید کرد که قابلیت های ذکر شده چندان جلب توجه نمی کنند و بسیار اندک و ناچیز می باشند و چیزی وجود ندارد که کاربر را به وجد بیاورد و او را هیجان زده کند.
اما باید این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است استفاده از دایرکت ایکس ۱۲ در یک بازی شوتر سوم شخص از اهمیت زیادی برخوردار نباشد، اما در بازی های جهان باز که دارای جزئیات زیادی می باشند و تعامل زیادی در آن ها وجود دارد، موثر بوده و می تواند به بهبود عملکرد آن ها کمک فراوانی کند چرا که منجر به افزایش نرخ فریم ریت بازی خواهند شد و از این طریق بازی را برای کاربر جذاب تر خواهد کرد.
در حالت کلی در مورد DirectX12 می توان گفت که آن منجر به دسترسی سطح پایین به گرافیک به صورت مجزا از سخت افزار شده است. البته در آینده نه چندان دور شاهد ملحق شدن والکان به این مجموعه خواهیم بود. طراحان DirectX12، بیان کرده اند که آن خواهد توانست فرصت ساخت بازی های هماهنگ با درجات بالای موازی سازی را به بازی سازان بدهد و آن ها قادر به ارائه بازی هایی با پایداری بالاتر خواهند شد.
مزیت بعدی آن را می توان تبدیل شدن پی سی به یک پلتفرم مطمئن دانست. البته باید بدانید که اولین بازی هایی که قرار است از DirectX12 پشتیبانی کند، قابلیت پشتیبانی از API های سطح بالا را نیز خواهند داشت و کاربران نیازی به دریافت این نسخه برای تجربه بازی های جدید نخواهند داشت البته در آینده این احتمال کمتر خواهد شد.
طراحان DirectX12 اقدام به ارائه یک چشم انداز طولانی مدت از ویژگی های آن کرده اند که از جمله این ویژگی های می توان به بهتر شدن عملکرد، پشتیبانی بهتر از سخت افزارهای حال حاضر و آینده، ثبات نرخ فریم و ارائه یک نرم افزار بهتر در ساخت درایور و … اشاره کرد که در آینده نزدیک و به سرعت اتفاق نخواهد افتاد و برای تحقق این اهداف به زمان بیشتری نیاز است.حال باید منتظر ماند و دید که ادعاهای طراحان DirectX12 درست است و شاهد بهبود عملکرد بازی ها با این نسخه خواهیم بودیم و یا این که این موارد، ادعاهایی بیش نیستند و نظر منتقدین ارجحیت دارد. تنها گذر زمان است که منجر به درستی یا نادرستی این ادعاها و نقد ها خواهد شد.

مرکز خرید دات کام

  مانی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 12 =