
اگرچه کمپانی مایکروسافت طی چند سال گذشته توانست برای سالهای آینده پایهای محکم بسازد اما در طول دوره عرضه کنسول Xbox One اشتباهات زیادی مرتکب شد که بسیاری از این اشتباهات برای این کمپانی پرهزینه بودند. به دلیل انتشار کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S در آیندهای نزدیک، آنها میخواهند نتیجه زحمات چند ساله خود را جهت ایجاد تغییرات ببینند و میتوان گفت که تا اینجا میتوانیم خوشبین باشیم.
نحوه کنترل شرایط عرضه کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S و قولهایی که این کمپانی در چند سال گذشته داده است، به ما اطمینان میدهد که کنسولهای نسل چهارم Xbox از کنسول نسل سوم بسیار بهتر خواهد بود.
در این مقاله، ما درباره روشهای کمپانی مایکروسافت جهت دوری از اشتباهاتی که در کنسول Xbox One انجام داد و بهبود شرایط کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S صحبت خواهیم کرد.
تمرکز روی بازیها
بازاریابی و تبلیغات کمپانی مایکروسافت پیش از راه اندازی کنسول Xbox One به گونهای بینظم و آشفته بود. یکی از مواردی که بسیاری از خریداران احتمالی را گمراه میکرد این بود که کمپانی مایکروسافت این کنسول را به عنوان یک مرکز چند رسانهای با تمرکز بیش از حد بر روی برنامههای ورزشی و تلویزیونی معرفی کرده بود.
البته این موارد مشکلی ندارند، مسئله اصلی این بود که مایکروسافت به اندازه کافی درباره بازیها صحبت نکرده بود. اما در کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S با این مشکل مواجه نیستیم. خوشبختانه تاکنون، مخصوصا در بخش بازیهای اختصاصی نسل بعدی، شاهد مواردی با گیم پلی افتضاح نبوده ایم، اما تا آنجا که به تبلیغات و بازاریابی مایکروسافت مربوط است، تمرکز بیشتر روی خود بازیها بوده است.
پشتیبانیهای فرست پارتی (FIRST PARTY)
بخش فرست پارتی کمپانی مایکروسافت، از زمانی که این کمپانی وارد بازار انتشار کنسولهای بازی شد، چیزی نیست که بتوان دربارهاش صحبت کرد و به تدریج در طول سالهای انتشار کنسول Xbox One نیز اوضاع بدتر از قبل شد. با این حال در کنسولهای نسل آینده، قرار است این بخش به شکل فوقالعادهای عمل کند.
هنگامی که معامله کمپانی ZeniMax اجرا شود، کمپانی مایکروسافت مالک حدود دو جین استودیو بازیسازی مختلف خواهد شد و پتانسیلهای تولید بازیهای فرست پارتی در این کمپانی افزایش مییابد. از بازیهای نقش آفرینی گرفته تا تیراندازیهای اول شخص و از بازیهای مسابقهای گرفته تا ماجراجویی های جهان-باز، دامنه محتوایی که کمپانی مایکروسافت قصد دارد ارائه دهد، دلایل خوبی برای اشتیاق عرضه کنسولهای نسل جدید Xbox هستند.
بازیهای زیادی تاکنون معرفی شده اند
درباره خروجیهای فرست پارتی کمپانی مایکروسافت باید بگوییم که در حال حاضر از محتوای فرست پارتیای که قرار است طی چند سال آینده در کنسولهای Xbox منتشر شوند آگاه هستیم. بازیهای Halo Infinite، Everwild، Forza Motorsport، Fable، Avowed، State of Decay 3 و Senua’s Saga: Hellblade 2 هم اکنون در حال ساخت و آماده سازی جهت عرضه در کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S طی چند سال آینده هستند. در عین حال، احتمال دارد که بازیهای The Elder Scrolls 6 و Starfield نیز به طور انحصاری برای کنسولهای Xbox منتشر شوند.
ارزش پول
در زمان راه اندازی کنسول Xbox One انتقادهای زیادی وجود داشت که ما قبلا درباره برخی از آنها صحبت کردیم و در آینده نیز درباره مواردی دیگر صحبت خواهیم کرد و همه اینها بدین معنا است که توجیه هزینه این کنسول برای بسیاری از افراد سخت بوده و به زبان سادهتر: این محصول ارزش آن میزان پول را نداشته است. این یکی از مشکلاتی است که کمپانی مایکروسافت در کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S جبران کرده و ارائه سرویس Game Pass راه حل بینظیری برای این مشکل است. سرویس Xbox Game Pass با ارائه کاتالوگی جذاب و متنوع از بازیهای در حال پیشرفت و وعده دسترسی سریع به بازیهای فرست پارتی با قیمتهای بسیار مناسب، دلیل خوبی برای خرید یک کنسول Xbox است.
پشتیبانی ژاپنی
از ابتدا، پشتیبانی ژاپنی پاشنه آشیل کنسولهای Xbox بوده است. به همین علت کمپانی مایکروسافت در طول سالهای عرضه کنسول Xbox 360 جهت کسب حمایت از طرف کمپانیهای ژاپنی بسیار تلاش کرده بود و خوشبختانه حتی پس از گذشت یکسال از زمان انتشار کنسول Xbox 360 در سراسر جهان، هنوز هم از این کنسول در ژاپن پشتیبانی میشد اما متاسفانه هنگام عرضه کنسول Xbox One دست از تلاش برداشت. باید دید که کنسولهای آینده Xbox در ژاپن تا چه حد موفق خواهند شد، تاکنون اینگونه به نظر میرسد که کمپانی مایکروسافت در حال تلاش برای پیدا کردن جایگاه خود در بازار ژاپن است.
این دو کنسول به طور همزمان در سراسر جهان عرضه خواهند شد، در عین حال مشاهده عرضه بازیهای ژاپنی Xbox که بهطور سنتی منحصرا برای کنسول PlayStation منتشر میشدند، مانند بازیهای Dragon Quest و Yakuza ، نیز بسیار جالب است. همچنین با وجود کمپانی Tango Gameworks، میتوان گفت که مایکروسافت از یک کمپانی فرست پارتی ژاپنی برخوردار است و ممکن است بتواند از این موضوع به نفع خودش استفاده کند.
قابلیت سازگاری با نسل گذشته
مایکروسافت سالها برای تولید کنسولهایی با قابلیت سازگاری با بازیهای نسل قبلی تلاش کرده بود و آنها بالاخره توانستند این مشکل را در کنسول Xbox One حل کنند. تنها تفاوت این قابلیت در کنسولهای نسل بعدی، در این است که هماکنون آنها با سرعت و شتاب بیشتری وارد دنیای نسل بعدی خواهند شد.
هیچکس قصد ندارد که کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S را صرفا برای انجام بازیهای نسل قبلی خریداری کند، اما دسترسی به هزاران بازی سه نسل قبلی کنسول، یک پیشرفت بسیار بزرگ محسوب میشود. همچنین کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S قابلیت بهبود شرایط بازیهای قبلی به روشهای مختلف، از افزایش نرخ فریم گرفته تا حالت HDR، را دارند و همین موضوع باعث شده است تا ویژگی سازگاری با نسل قبل چشمگیرتر شود.
سخت افزار
هر دو کنسول PS4 و Xbox One در زمان راه اندازی از قطعات قدیمی استفاده میکردند و حتی از میان این دو، Xbox One کنسول ضعیف تری بود. کمپانی مایکروسافت با عرضه کنسول Xbox One X در سال ۲۰۱۷ به طور واضح نشان داد که ساخت سخت افزارهای قدرتمند برای آنها بسیار مهم است. قطعا کنسول Xbox Series X نیز مطابق با همین رویکرد ساخته خواهد شد و با وجود قیمت ۵۰۰ دلاری خود، مشخصات بسیار چشمگیری را ارائه میدهد. باید منتظر ماند و دید که آیا کنسول Xbox Series S نیز از سخت افزارهای نسل بعدی برخوردار است یا قرار نیست کلا از آنها استفاده کند، اما امیدواریم که اینگونه نباشد.
بازاریابی پیش از راه اندازی کنسول
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که کمپانی مایکروسافت پیش از راه اندازی کنسول Xbox One انجام داد، اعلام محدودیتهای شدید آنلاین و نیازمندیهای این کنسول بود. با انتشار این اخبار، انتقادات زیادی به این کمپانی وارد شد و حتی با اینکه این کمپانی سریعا تلاش کرد تا این موضوع را جبران کند اما ضررهای زیادی وارد شده بود و Xbox One هرگز نتوانست به طور کامل آسیبهای ناشی از این اخبار بد را جبران کند. در سالهای گذشته کمپانی مایکروسافت رویکردی کاملا مطابق با خواستههای مصرف کننده اتخاذ نموده است و به کمک پیام رسانی شفاف، در کنسولهای نسل بعدی نیز از همین رویکرد استفاده میکند. عادلانه است که بگوییم آنها از اشتباهات گذشته خود درس گرفته اند.
دستگاه کینِکت/ KINECT
صرفا سیاستهای مدیریت حقوق دیجیتالی (DRM) کنسول Xbox One پیش از انتشار آن مورد انتقاد قرار نگرفته بود. یکی دیگر از چیزهایی که کمپانی مایکروسافت بیشاز حد روی آن تاکید داشت، دستگاه Kinect بود. این وسیله هیچگاه نتوانست در سالهای عرضه کنسول Xbox 360 دیگران را تحت تاثیر قرار دهد، اما بنا به دلایلی مایکروسافت تصمیم گرفت تا با عرضه Kinect 2.0 آن را به بخش مهم و تقریبا ضروری Xbox One تبدیل کند. با اینکه آنها بسیار تلاش کردند تا این دستگاه مورد استقبال مردم قرار بگیرد اما در نهایت محکوم به شکست شدند. خوشبختانه Kinect نیز به تدریج از صفحه روزگار محو شد و قرار است کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S بدون وجود Kinect روانه بازار شوند.
اشتراک گذاری و دریافت
این موضوع به اندازه سایر مواردی که در این مقاله درباره آنها بحث کردیم یک مشکل محسوب نمیشود و صرفا یک موضوع آزار دهنده است، اما حتما باید به آن اشاره کنیم. برخلاف کنسول PS4 و دکمه Share کنترلر DualShock، کنسول Xbox One نتوانست قابلیتهای اشتراک گذاری و دریافت را به خوبی ارائه دهد و از این نظر از کنسول سونی عقب بوده است. اما طبق خبرهای فاش شده توسط کمپانی مایکروسافت، اطلاع داریم که قرار است کنسولهای Xbox Series X و Xbox Series S با قابلیتهای اختصاصی دریافت و اشتراک گذاری عرضه شوند و استفاده از این قابلیتها به لطف دکمه Share کنترلر جدید Xbox نیز به اندازه قابلیتهای کنسول سونی آسان و راحت خواهد بود.
قیمت گذاری
این نیز یک اشتباه دیگر کمپانی مایکروسافت در هنگام عرضه کنسول Xbox One است، آنها این کنسول را با قیمت ۴۹۹ دلار به بازار عرضه کرده بودند. با اینکه کنسول Xbox Series X نیز قرار است با قیمت ۴۹۹ دلار به فروش برسد اما این کنسول دارای سخت افزاری قدرتمند و چشمگیر است و قرار نیست در سایه اخبار بد عرضه شود.
همچنین با وجود سرویس Game Pass بسیار ارزشمندتر از کنسولهای قبلی خواهد بود. در نهایت میتوان گفت که بازیهای زیادی قرار است به این کنسول بیایند و این بسیار امیدوار کننده است. درباره کنسول Xbox Series S باید بگوییم که با اینکه برای ساخت آن از سخت افزار ضعیفتری استفاده شده است اما باز هم این کنسول به بازیهای نسل بعدی دسترسی دارد و با قیمت معقول ۲۹۹ دلار عرضه خواهد شد. علاوه بر اینها، مایکروسافت قصد دارد برنامه Xbox All-Access را در دوازده کشور ارائه دهد و بدین ترتیب دسترسی به بازیهای نسل بعدی راحتتر خواهد شد.
منبع: GamingBolt