
پلی استیشن ۵ اکنون در برخی از مناطق جهان عرضه شده است. اما به لطف بررسیها و برداشتهای بسیار زیادی که در طول چند هفته اخیر انجام شد، ما جزئیات بسیاری را درباره این کنسول میدانیم که باعث شده بیصبرانه منتظر آن بمانیم. ویژگی های پلی استیشن ۵ مانند سیستم و ارتقاءهای زیاد، نسبت به تجربه کاربری پلی استیشن ۴ به طور دقیق شرح داده شده و در این مقاله قصد داریم درباره نکات مهم صحبت کنیم.
تنظیمات بازی
سهولت استفاده و راحتی چیزی است که به نظر میرسد پلی استیشن ۵ تأکید زیادی روی آن دارد و این یک نمونه عالی از ویژگی های پلی استیشن ۵ است. این کنسول به بازیکنان اجازه میدهد تنظیمات سیستمی بسیاری انجام دهند که روی تمامی بازیهایی که میخواهند به طور پیشفرض انجام دهند، اعمال میشود. با استفاده از این ویژگی، میتوانید تنظیمات پیش فرض خود را برای مواردی مانند اینکه آیا زیرنویس میخواهید یا خیر، آیا میخواهید در Performance Mode بازی کنید یا Resolution Mode، تا چه سطح دشواری میخواهید بازی کنید و غیره وارد کنید و این تنظیمات به طور خودکار روی تمامی بازیهای شما اعمال خواهند شد.
تنظیمات حریم شخصی

پلی استیشن ۵ امکان کنترل موارد حریم شخصی بیشتری را نیز ارائه داده است. تنظیمات پیش فرض بسیاری وجود دارد که به شما امکان میدهد اطلاعاتتان را روی نمایه خود نگه داشته و به همه نشان دهید. همچنین افرادی که به اطلاعات خصوصی شما مانند اسمتان دسترسی دارند را محدود کنید. شما میتوانید تمامی فعالیتها و جزئیات را پنهان کنید تا فقط دوستانتان آنها را ببینند، یا حتی میتوانید همه آن را ببندید و هیچکس نتواند چیزی را روی نمایه شما ببیند. پلی استیشن ۴ نیز ویژگی مشابهی داشت، اما پلی استیشن ۵ در این بخش پیشرفتهایی داشته است.
گزارش فعالیتها
به نظر میرسد ثبت مقدار ساعتی که بازی کرده اید یک ویژگی اصلی باشد که همه کنسولها باید آن را داشته باشند. اما تعداد معدودی از کنسولها از این ویژگی برخوردار هستند. خوشبختانه این یکی از ویژگی های پلی استیشن ۵ است. این کنسول زمان بازی شما را ثبت میکند و این کار نه تنها برای بازیهای پلی استیشن ۵، بلکه برای عناوین پلی استیشن ۴ هم اعمال میشود.
بهبود صفحه کلید

تایپ با استفاده از کیبورد سیستم در اکثر کنسولها کمی آزاردهنده است (مگر اینکه صفحه نمایش لمسی داشته باشید). پلی استیشن ۴ با پد لمسیاش این کار را کمی راحتتر کرد و پلی استیشن ۵ پد لمسی کوچک اما هوشمندی را ارائه داده که باعث سهولت این کار شده است. مثلاً، اکنون صفحه کلید قابلت تکمیل کلمه را دارد که با فشردن دکمه R1 انجام میشود. یک تب اختصاصی برای شکلکها هم وجود دارد که یکی از مزایای پلی استیشن ۵ به شمار میرود.
گالری رسانهها
پلی استیشن ۵ گالری رسانه خود را به طرز شگفتانگیزی پاک سازی کرده است. تبهای مجزایی برای آلبومهای جداگانه و تصاویر گرفته شده خودکار وجود دارد، همچنین قابلیت تنظیم عکس یا ویدیویی خاص به عنوان مورد علاقه نیز در این کنسول وجود دارد. همچنین تصاویری که به عنوان مورد علاقه انتخاب میکنید در تب جداگانهای قرار میگیرند.
تنظیمات ضبط

زمانی که حرف از ثبت و به اشتراک گذاری ویژگیها باشد، پلی استیشن ۴ در صدر قرار میگیرد و پلی استیشن ۵ یک گام به جلوتر رفته است. زمانی که دکمه Capture را فشار دهید، به منو دسترسی پیدا میکنید و از طریق آن میتوانید تنظیمات ضبط را تغییر دهید. این تنظیمات شامل فرمت فایل تصاویر و ویدیوهای ضبط شده میشوند، آیا میخواهید صدا از میکروفون DualSense هم ضبط شود؟ آیا میخواهید گیم پلی با وضوح ۱۰۸۰p یا ۴K ضبط شود؟ و غیره.
SWITCHER
پلی استیشن ۵ مانند کنسولهای Xbox Series X و Series S دارای ویژگی سبک Quick Resume نیست. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد چند بازی را در زمان واحدی نگه دارند و بدون اینکه نیاز به پشتیبان گیری باشد، بین آنها جابجا شوند. اما جابجایی بین بازیها در این کنسول همچنان راحت و سریع است. ویژگیای به نام “Switcher” در مرکز کنترل وجود دارد و با استفاده از آن میتوانید هر بازیای که دوست دارید را بازی کنید و به سرعت از آن خارج شده و وارد بازی دیگری شوید که اخیراً انجام داده اید. توجه کنید که میتوانید این کار را بدون رفتن به صفحه اصلی انجام دهید.
گیم هاب

Switcher به تنهایی جایگزین مناسبی برای Quick Resume است، اما با وجود ویژگی Game Hub سهولت استفاده از بازیها بیشتر میشود. در منوی Switcher، میتوانید وارد گیم هاب شوید. در آنجا میتوانید از طریق کارتهای فعالیت بازی آن بازی را مرور کنید. تا جایی که میدانیم کارتهای فعالیت به کاربر اجازه میدهند که مستقیماً وارد بخش خاصی از بازی شود. این دو ویژگی در کنار هم به بازیکنان اجازه میدهند از یک بازی خارج شده و مستقیماً وارد بازی دیگری شوند، بدون این که وارد منوی کنسول شوند، بدون اینکه بازی دیگری را راه اندازی کنند و بدون اینکه شاهد بارگذاری و صفحه منوی آن بازی بمانند.
Accolades
سونی اغلب درباره این صحبت کرده که میخواهید پلی استیشن ۵ چگونه تجربه اجتماعی بسیار بیشتری ارائه دهد؟ ویژگی Accolade جدید کنسول یکی از راهها برای انجام این کار است. Accolade دقیقاً چیزی است که به نظر میرسد. شما در طول هر مسابقه چند نفره، میتوانید به طور ناشناس بازیکن دیگری که در لیست دوستانتان نیست را به خاطر رفتار خوبش تحسین و از او تقدیر کنید (و دیگران میتوانند شما را تحسین کنند). این رفتار میتواند شامل کمک کننده بودن، ورزشکار خوبی بودن یا برای استقبال از بازیکنان دیگر باشد.
لیست

مرتب سازی لیست بازی های شما نیز به تجربه بهتری در پلی استیشن ۵ تبدیل شده است. شما میتوانید فیلترهای مختلفی را در طول جستجو در لیست بازیها اعمال کنید. بدیهی است که بهترین مزیت این کار مرتب کردن بازیها توسط پلتفرم است. در همین حال، خود لیست نیز به شما امکان دسترسی به نسخههای پلی استیشن عناوین بین کنسولی مجموعهتان را میدهد.
کاپهای قهرمانی
پلی استیشن ۵ یک تغییر بسیار خاص درباره کاپهای قهرمانی، یا بهتر بگوییم، لحظه کسب یک کاپ ایجاد کرده است. در حالی که پلی استیشن ۴ به طور خودکار تصویری از لحظهای که کاپ جدید را باز میکردید ثبت میکرد، در پلی استیشن ۵ این ویژگی به یک ویدیوی چند ثانیهای ارتقاء یافته است. این بدان معنا است که میتوانید گیم پلی یا مجموعه داستانی را که طی آن کاپ جدید دریافت کرده اید را خیلی راحتتر به اشتراک بگذارید. البته، این کاپ ممکن است به مرور زمان جمع شده باشد و فضای ذخیره سازی شما را نابود کند، باید بدانید گزینهای برای غیرفعال کردن این ویژگی هم وجود دارد.
ردیاب پیشرفت

این ویژگی چندان مهم نیست، زیرا Xbox One مدتی است که این کار را انجام میدهد. اما برای پلی استیشن ۵ جدید است، پس ارزش اشاره به آن را دارد. پلی استیشن ۵ اکنون پیشرفتی که در طول باز کردن هر کاپ میکنید، ردیابی میکند. پس اگر بخواهید ببینید برای جمع کردن تعداد مشخصی اقلام جمع کردنی در بازی چقدر از کاپ فاصله دارید، پلی استیشن ۵ به طور واضح به شما میگوید که برای رسیدن به آن کاپ چه تعداد آیتم دیگر باید جمع کنید.
دکمه قطع صدا
کنترلر Dualsense موارد زیادی دارد که باید به آن افتخار کند. اما اگرچه تریگرهای انطباقی و هپتیک لمسی کنترلر بر بسیاری از عناوین چیره خواهند کرد، اما ویژگیهای دیگری هم دارد که اشاره به آنها خالی از لطف نیست. مثلاً، دکمه قطع صدا در آن وجود دارد که بسیار مفید است. همان طور که از نام دکمه پیدا است، با یک بار فشار آن، صدای میکروفون کنترلر قطع میشود. در همین حین، نگه داشتن آن باعث میشود کل صدای پلی استیشن ۵ مانند اسپیکرهای خود Dualsense قطع شوند.
شخصی سازی مرکز کنترل

همانطور که نشان داده میشود، مرکز کنترل، در تجربه کاربری پلی استیشن نقطه اصلی و مرکزی است. پس منطقی به نظر میرسد که بتوانید تا حدی آن را شخصی سازی کنید. به طور خاص، میتوانید انتخاب کنید که میخواهید چه چیزی به عنوان میانبر در مرکز کنترل کنسول نمایش داده شود. اگرچه دکمهها و میانبرهای مختلف به طور دائمی در نوار باقی میمانند. مواردی وجود دارد که میتوانید آنها را بر اساس استفاده از کنسول پین کنید.
منبع: GamingBolt